Knežević: Srbija je pouzdan prijatelj Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Srbija je pouzdan prijatelj Kine

Ministar privrede Srbije Goran Knežević razgovarao je u Beogradu s delegacijom kineske provincije Henan, koju je predvodio zamenik guvernera He Jinping, o mogućnostima za dalje unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Kine, objavljeno je na sajtu Ministarstvo privrede.

Knežević je izrazio zadovoljstvo što ekonomski odnosi prate odlične političe odnose dve zemlje i iz godine u godinu idu uzlaznom putanjom.

"Spoljnotrgovinska razmena je u 2018. godini iznosila gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve milijarde evra, a ove godine će, nadam se, premašiti taj iznos", rekao je Knežević juče na sastanku s delegacijom kineske provincije Henan.

Naglasio je da Srbiju i Kinu veže "čelično prijateljstvo" i da su kineski partneri značajni investitori u Srbiji.

Knežević je naveo da se upravo realizuje investicija kineskog Šandong Linglonga u Zrenjaninu od gotovo milijardu evra, kao i projekat izgradnje kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu, što, dodaje, otvara prostor za nova ulaganja iz Kine i još jaču saradnju.

"Srbija je mala, ali politički i ekonomski stabilna zemlja. Mi smo pouzdan prijatelj Kine i želimo da sarađujemo", poručio je Knežević.

He Jinping je rekao da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu.

Uveren je, kako ističe, da će dve zemlje koje funkcionišu na nivou strateškog partnerstva još više produbiti saradnju, dodaje se u saopštenju srpskog ministarstva privrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Knežević: Srbiju i Kinu veže čelično prijateljstvo

Izvor: B92, 10.Sep.2019

Ministar privrede Srbije Goran Knežević razgovarao je u Beogradu s delegacijom kineske provincije Henan, koju je predvodio zamenik guvernera He Jinping...Tema je bila mogućnosti za dalje unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Kine, objavljeno je na sajtu Ministarstvo privrede...Knežević je izrazio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.