Ključna predvidivost poreske politike

Izvor: Beta, 09.Dec.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključna predvidivost poreske politike

BEOGRAD, 9. decembra 2014. (Beta) - Povećanje predvidivosti poreske politike i primena poreskih zakona reforme su koje privreda očekuje od Vlade Srbije u 2015, pokazali su rezultati istraživanja sprovedenog medju članicama Američke privredne komore.

Prema tom istraživanju, predstavljenom u utorak na konferenciji "Treće prolazno vreme - uključi u promene", tri četvrtine članica Američke privedne komore smatra da su najvažnije refome u narednoj godini.

Kako je rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na skupu, poredjenje s podacima iz prošlogodišnje ankete pokazalo je da su izmene Zakona o radu i Zakona o stečaju najupečatljivije pozitivne prome zakonske regulative u ovoj godini.

Skoro polovina ispitanika, odnosno 47 odsto, očekuje dalje investicije i otvaranje novih radnih mesta u naredne dve godine, što je za četri procentna poena manje nego u prošloj godini, a 43 odsto kompanija planira stagnaciju.

"Dobra vest je da 59 odsto kompanija koje planiraju da povećaju investicije i zapošljavanje u naredne dve godine su velika i srednja preduzeća, što potvrdjuje da postoje značajne rezerve za dodatne investicije koje se već nalaze u zemlji", rečeno je na konferenciji.

Smanjenje sive ekonomije je ocenjeno kao drugi po važnosti faktor koji utiče na odluku da li će kompanija zapošljavati radnike i prema istraživanju na listi prioriteta popela se sa šestog na drugo mesto.

Kao ključne mere za suzbijane sive ekonomije, 72 odsto anketiranih članica Američke privredne komore navodi sveobuhvatne reforme inspekcija, 55 odsto smanjenje nameta na rad, a 53 odsto strožiju kaznenu politiku, navodi se u istraživanju.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.