Kinezi osvajaju Evropu preko Grčke

Izvor: B92, 19.Jun.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi osvajaju Evropu preko Grčke

Atina -- Grčka i Kina potpisale su niz trgovinskih ugovora u vrednosti od 4,6 milijardi dolara (3,4 milijarde evra), tokom posete kineskog premijera Li Kećenga Atini.

"Grčka može postati ulazna tačka za kineske investicije u Evropi", izjavio je grčki premijer Antonis Samaras na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kineskim kolegom, i naveo da zvanična Atina želi da približi Kinu još više Evropi, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je agencija Frans pres.

Tokom njihovog sastanka, dogovoreni su i više milijardi dolara vredni zajmovi Kineske razvojne banke za izgradnju najmanje 10 grčkih brodova u kineskim brodogradilištima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina pomaže posrnuloj grčkoj privredi

Izvor: RTS, 19.Jun.2014

Grčka i Kina potpisale trgovinske i investicione sporazume u vrednosti od 4,6 milijardi dolara, koji imaju za cilj da pomognu jačanju posrnule grčke ekonomije...Potpisivanju sporazuma u Atini prisustvovao je kineski premijer Li Kećijang koji je na zajedničkoj konferenciji za novinare s grčkim kolegom...

Nastavak na RTS...

Grčka i Kina potpisale niz trgovinskih ugovora

Izvor: Capital.ba, 20.Jun.2014, 09:08

ATINA, Grčka i Kina potpisale su juče niz trgovinskih ugovora u vrijednosti od 4,6 milijardi dolara (3,4 milijarde evra), tokom posjete kineskog premijera Li Kećenga Atinii.  „Grčka može postati ulazna ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.