Kinezi: Pravimo u Srbiji e-kola, Vučić: Bajka

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi: Pravimo u Srbiji e-kola, Vučić: Bajka

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da uskoro u Srbiju dolazi jedna kineska kompanija koja želi da otvori farbiku električnih automobila.

On je u Pančevu, gde se nalazi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na primopredaji kineske donacije Vojsci Srbije, u vrednosti od oko 900.000 evra, govorio o najavi dolaska tri velike kineske kompanije u našu zemlju.

Kako je rekao, prva koja bi trebalo da dođe jeste kompanija za proizvodnju guma, koja je ujedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i četvrta po veličini u svetu.

"Direktor te kompanije dolazi 22. juna iz Frankfurta u Beograd, tačno u ponoć", rekao je Li na šta je Vučić dodao: "Primao sam Turske posle jedan, primiću i Kineza u pola 12-12", rekao je.

Druga kompanija, kako je rekao, dolazi iz provincije Huna.

"Direktor te kompanije već je bio u Beogradu, i on drži obećanja. Radi se inače o kompaniji koja u toj provinciji ima rudnik zlata i zainteresovana je za RTB Bor", kaže on.

"Treća kompanija želi da dođe u Srbiju i sa srpskim partnerom otvori zajedničku kompaniju koja bi pravila električne automobile koji bi se prodavali u celom svetu", kaže Li.

Vučić je na to odgovorio da bi to za Srbiju bila bajka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kineski ambasador najavio: Otvara se fabrika ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017

Proizvod bi se plasirao po čitavom svetu..Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da uskoro u Srbiju dolazi jedna kineska kompanija koja želi da otvori farbiku električnih automobila...Obrt: Rusi počeli da plene akcije Merkatora?!..On je u Pančevu, gde se nalazi sa predsednikom Srbije Aleksandrom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.