Kina zabrinuta za Evropu

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zabrinuta za Evropu

Kina je zabrinuta povodom dužničke krize u evrozoni i nada se da će Evropa preduzeti mere da bi zaštitila kineske investicije na "starom kontinentu".

Kineski predsednik Hu Ðintao je iskazao zabrinutost tokom posete Pekingu svog francuskog kolege, Nikole Sarkozija.

Vreme je da Kina daje savete Americi

Hu je Sarkoziju takođe poručio kako se Kina nada da će evropska privreda moći da održi stabilnost i kako njegova zemlja ima poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u evropsku privredu i evro, preneo je Rojters.

"Nadamo se da će evropske zemlje imati uspeha u primeni finansijskih reformi i sigurni smo da Evropa raspolaže mudrošću i sposobnošću da prebrodi trenutne poteškoće i očuva ekonomsku stabilnost i rast", naveo je Hu.

Francuski bogataši: Uzmite novac od nas!

Kineski predsednik je dodao i da će Evropa za Kinu i dalje biti jedno od najvažnijih investicionih tržišta i kako se on nada da će Evropa primeniti mere kako bi obezbedila tamošnje kineske investicije.

(Tanjug foto:zimbio.com)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kina zabrinuta za Evropu

Izvor: Capital.ba, 25.Avg.2011

PEKING, Kina je zabrinuta povodom dužničke krize u evrozoni i nada se da će Evropa preduzeti mjere da bi zaštitila kineske investicije na 'starom kontinentu'. Kineski predsjednik Hu Ðintao je iskazao zabrinutost tokom posjete Pekingu svog francuskog kolege, Nikole Sarkozija. Hu je Sarkoziju takođe...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.