Kina uvela sankcije Amerikancima

Izvor: Capital.ba, 08.Jan.2024, 10:18

Kina uvela sankcije Amerikancima

PEKING – Kina će sankcionisati pet američkih proizvođača vojne opreme kao odgovor na prodaju naoružanja Tajvanu, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova. FOTO: Agencije On je u saopštenju upozorio da nedavna prodaja američkog oružja Tajvanu “ozbiljno potkopava suverenitet i bezbjednosne interese Kine i ugrožava mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu”, prenosi Rojters. Kompanije koje će biti sankcionisane su BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsistems, AeroVironment, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Viasat i Data Link Solutions. Kina će zamrznuti imovinu ovih kompanija i zabraniti njihovo djelovanje u Kini, rekao je portparol kineskog Ministarstva. Stejt department je prošlog mjeseca odobrio 300 miliona dolara za opremanje tajvanskih taktičkih informacionih sistema. Prodaja američkog oružja Tajvanu je često izvor napetosti na relaciji Vašington-Peking jer Kina smatra Tajvan svojom teritorijom, što vlasti regiona Tajvana odbacuju, navodi Rojters. Agencija dodaje da su kineske sankcije uvedene uoči predsjedničkih i parlamentarnih izbora u regionu Tajvana koji se održavaju 13. januara, a koje je Kina označila kao izbor između rata i mira. Agencije Чланак Kina uvela sankcije Amerikancima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

HLADAN TUŠ ZA AMERIKANCE: Stiže im Kineska osveta, oglasile se vlasti - "Ozbiljna greška"

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2024

Odluka dolazi nakon što su SAD prodale oružje Tajvanu..Kina je najavila sankcije za pet američkih vojno-obrambenih firmi zbog poslednje prodaje oružja Tajvanu, navodi BBC...Odluka dolazi u trenutku kada se Tajvan priprema za održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora 13. januara, a američka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.