Izvor: Blic, 18.Mar.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina odbila ponudu Koka-Kole

Kina je danas odbila ponudu američke Koka-Kole da za 2,5 milijarde dolara kupi vodećeg kineskog proizvođača voćnih sokova u budno praćenom slučaju koji je podigao otpor prodaji uspešne domaće firme strancima.

Kupovina kineske grupacije Huijuan je odbijena na osnovu propisa protiv monopola, saopštilo je ministarstvo trgovine. Bila bi to najveća strana kupovina neke kineske kompanije do sad.

Osnivači Huijuana i krupni akcionari bili su odobrili prodaju kao način >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da kompanija napreduje u razvoju proizvodnje i prodaji.

Ponuda Koka-Kole, objavljena početkom septembra, izazvala je gnev nacionalista koji su se usprotivili stranom preuzimanju vodeće domaće firme.

Rivalski proizvođači su se žalili da bi kupovina dala Koka-Koli suviše dominantnu poziciju na kineskom tržištu bezalkoholnih pića.

Huijuan drži 42 odsto tržišta voćinh sokova u Kini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina odbila posao sa Koka-kolom

Izvor: Capital.ba, 18.Mar.2009

PEKING, Kina je odbila plan 'Koka-kole' o kupovini najvećeg kineskog proizvođača sokova 'Huijuana' zbog straha da bi to naštetilo konkurentnosti na njenom tržištu, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine. Kupovina bi imala 'negativan uticaj na konkurentnost', navodi kinesko Ministarstvo, samo...

Nastavak na Capital.ba...

Kina odbila ponudu Coca Cole

Izvor: EMportal, 18.Mar.2009

Kina je danas odbila ponudu Coca Cole da za 2,5 milijardi dolara kupi vodećeg kineskog proizvođača voćnih sokova.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.