Kina novcem osvaja Centralnu Aziju

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina novcem osvaja Centralnu Aziju

Dušanbe -- Tadžikistan je saopštio da će dobiti milijardu dolara ravojne pomoći i povoljnih zajmova od susedne Kine, što ukazuje da ona povećava svoj angažman u regionu.

Kancelarija predsednika Tadžikistana je saopštila da će iduće godine kineski partneri pomoći da se u glavnom gradu Dušanbeu izgradi elektrana.

U saopštenju se navodi da tadžikistanska državna aluminijumska kompanija TALCO gradi sa Kineskom korporacijom za materijal cementaru vrednosti 600 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara.

Kina se sve jače utvrđuje dominaciju u Centralnoj Aziji. Kineski predsednik Hu Đintao je ove nedelje, otvarajući regionlni samit, rekao da će Kina ponuditi 10 milijardi dolara kredita za podršku privrednom razvoju i saradnji zemalja-članica Šangajske organizacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Azerbejdžan energetski osvaja Turke

Izvor: B92, 08.Jun.2012

Baku -- Azerbejdžanska državna kompanija za naftu i gas SOKAR planira da tokom narednih osam godina uloži do 17 milijardi dolara u energetske projekte u Turskoj...Potpredsednik SOKAR-a Sulejman Gasimov izjavio je da će među tim investicijama biti nova rafinerija, u koju će biti uloženo 5,5 milijardi...

Nastavak na B92...

Kina novcem osvaja Centralnu Aziju

Izvor: Capital.ba, 08.Jun.2012

DUŠANBE, Tadžikistan je saopštio da će dobiti milijardu dolara razvojne pomoći i povoljnih zajmova od susjedne Kine, što ukazuje da ona povećava svoj angažman u regionu. - Kancelarija predsjednika Tadžikistana ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.