Kina ne može da spreči, rezerve se tope

Izvor: B92, 07.Avg.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina ne može da spreči, rezerve se tope

Devizne rezerve Kine, najveće na svetu, pale su krajem jula na 3,65 biliona dolara, što je treći uzastopni mesec smanjenja obima rezervi

Devizne rezerve su u julu umanjene za 42,5 milijardi dolara, prenosi Sinhua pozivajući se na saopštenje centralne banke "Narodne banke Kine (PBoC)", javlja kineska novinska agencija Sinhua.

Ovo je prvi put da je PBoC, umesto kvartalnih, objavila mesečne podatke o nivou deviznih rezervi, i radi se o najnižem obimu rezervi od avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2013. godine, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Centralna banka Kine je usvojila strože propise vezano za objavljivanje svojih izveštaja, u okviru nastojanja da kineska nacionalna valuta juan uskoro uđe u korpu valuta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), navodi njujorška agencija, i podseća da je MMF nedavno saopštio da Kini "preostaje veliki posao" kako bi se juan priključio korpi valuta koje čine specijalna prava vučenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najniže devizne rezerve Kine za poslednje dve godine

Izvor: Kamatica.com, 07.Avg.2015

Devizne rezerve Kine, najveće na svetu, pale su krajem jula na 3,65 biliona dolara, što je treći uzastopni mesec smanjenja obima rezervi, javlja kineska novinska agencija Sinhua. ..Devizne rezerve su u julu umanjene za 42,5 milijardi dolara, prenosi Sinhua pozivajući se na saopštenje centralne...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.