Kina nadzire preuzimanje kompanija

Izvor: B92, 14.Feb.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina nadzire preuzimanje kompanija

Peking -- Kina će osnovati ministarstki komitet pod nadzorom Državnog saveta da preispituje planirana preuzimanja domaćih kompanija od strane inostranih investitora.

Ministarskim komitetom će rukovoditi Nacionalna komisija za razvoj i reforme i ministarstvo trgovine, navedeno je u dokumentu koji je objavljen na internet stranici Saveta, a prenela je agencija ekonomskih informacija Blumberg.

Komitet će pažljivo prispitivati akvizicije s učešćem kineskih kompanija iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sektora vojne industrije i drugih firmi, vezanih za nacionalnu odbranu.

Takođe će Komitet kontrolisati preuzimanja vodećih proizvođača poljoprivrednih roba, energije i prirodnih bogatstava, kao i kompanija u nekim oblastima infrastrukture i saobraćaja, navedeno je u dokumentu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina nadzire preuzimanje kompanija

Izvor: Capital.ba, 14.Feb.2011

PEKING, Kina će osnovati ministarski komitet pod nadzorom Državnog savjeta da preispituje planirana preuzimanja domaćih kompanija od strane inostranih investitora. Ministarskim komitetom će rukovoditi Nacionalna komisija za razvoj i reforme i ministarstvo trgovine, navedeno je u dokumentu koji je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.