Kina ima rekordan izvoz i trgovinski deficit

Izvor: Capital.ba, 08.Avg.2022, 08:00

Kina ima rekordan izvoz i trgovinski deficit

PEKING – Izvoz iz Kine nastavio je rast i tokom jula zbog čega je trgovinski višak dostigao istorijske visine, saopštile su danas kineske vlasti. FOTO: Pixabay Prema podacima vlasti, izvoz iz Kine porastao je za 18 odsto na 333 milijarde dolara u odnosu na isti period prošle godine. Uvoz je zabilježio blaži rast i porastao je 2,3 odsto u julu u odnosu na prošlu godinu. To je niže od pretpostavki analitičara od četiri odsto. Ukupni trgovinski višak Kine dostigao je rekordnu visinu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 101,3 milijarde dolara čime je oborio rekord ostvaren u junu.    Srma Чланак Kina ima rekordan izvoz i trgovinski deficit се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zabilježen rast kalendarski prilagođenog prometa za više od 28 odsto

Izvor: Capital.ba, 08.Avg.2022

BANJALUKA- Ukupni kalendarski prilagođeni promet industrije Republike Srpske u junu u odnosu na isti mjesec prošle godine imao je rast od 28,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. Foto: Pixabay Kalendarski prilagođeni promet industrije Srpske na inostranom tržištu u ovom periodu imao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.