Kina i po maloprodaji ide na vrh

Izvor: B92, 15.Feb.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina i po maloprodaji ide na vrh

Kina će u naredne tri godine preskočiti SAD i postati najveće maloprodajno tržište sveta, a onlajn kupovina će imati najveći deo kolača, navodi PwC.

Kuća "PrajsvoterhausKupers" prognozira da će do 2018. kinesko tržište narasti do 10,3 biliona dolara, što će biti mnogo više od prognoziranih američkih pet biliona.

"Maloprodaja će u Kini nastaviti da se seli iz radnji na internet, a potrošači će sve više koristiti mobilne telefone za kupovinu. Kina već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima više transakcija preko telefona od SAD", navodi se u analizi.

U 2014. maloprodaja je porasla za 8,8 odsto u Kini, dok je rast u onlajn sferi trocifren od 2008. godine.

Kako se podseća u izveštaju, Kina je 2013. godine preuzela tron od Amerikanaca u e-trgovini, a podaci pokazuju da su se potrošači, čim su prihvatili moderne mobilne tehnologije, počeli da eksperimentišu sa kupovinom preko interneta.

"Najvažnija stvar za e-trgovinu jeste da potrošači naprave prvu transakciju. Kada su se registrovali i platili po prvi put, stiču potrebno poverenje i nastaviće da tako kupuju robu", rekao je Džon Lo, finansijski direktor Tensenta najveće kompanije za internet usluge u Kini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.