Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 10:56

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika

Peking -- Kina planira da izgradi 30 "potpuno povezanih" 5G fabrika u 10 ključnih industrijskih sektora do 2023. godine.

Kina to planira kako bi ubrzala razvoj industrijskog interneta kroz njegove integracije s 5G tehnologijom, saopštilo je kinesko Ministarstvo za industriju i informatičku tehnologiju (MIIT)

Biće izgrađeno tri do pet industrijskih internetskih platformi od međunarodnog uticaja, kao i jedan centar velikih podataka za industrijski internet do 2023. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, navodi se u akcionom planu za razvoj industrijskog interneta za naredne tri godine, koji je predstavilo MIIT.

U akcionom planu je naglašeno da će naredne tri godine (2021.-2023.) biti period brzog rasta kineskog industrijskog Interneta.

U tom razdoblju će prevladati novi formati poslovanja, poput inteligentne proizvodnje, saradnja i personalizovane usluge zasnovane na mreži, navodi se u planu, prenosi Kineski radio internacional (CRI).

Industrijski internet, koji je poznat i kao internet stvari za industriju (IoT), odnosi se na širu primenu naprednih tehnologija kao što su bežične mreže nove generacije, veliki podaci i veštačka inteligencija i internet stvari.

Podaci MIIT-a pokazuju da je Kina već razradila više od 70 lokalnih industrijskih internetskih platformi, povezujući oko 60 miliona kompleta industrijske opreme i više od 400 hiljada industrijskih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika do 2023.

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2021

Kina planira da izgradi 30 potpuno povezanih 5G fabrika u deset ključnih industrijskih sektora do 2023. godine, kako bi ubrzala razvoj industrijskog interneta kroz njegove integracije s 5G tehnologijom, saopštilo je kinesko Ministarstvo za industriju i informatičku tehnologiju (MIIT)

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.