Kina: Razgovori nemogući dok SAD drže nož za vratom

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Razgovori nemogući dok SAD drže "nož za vratom"

Kineski trgovinski izaslanik rekao je da su nemoguči razgovori s Vašingtonom dok SAD drže "nož za vratom" Pekingu podizanjem carinskih nameta na kineski uvoz.

Zamenik kineskog ministra trgovine Vang Šouven uputio je ovo upozorenje dan posle objave izveštaja u Kini u kome se optužuje američki predsednik Donald Tramp da se ponaša siledžijski prema drugim zemljama i da remeti globalnu ekonomiju.

Kineski izveštaj umanjuje nade o napretku ka rešenju spora >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << oko kineske tehnološke politike. I Kina i SAD su uzvratnim merama podigli carine na robu vrednu više milijardi dolara.

Vang Šouven je rekao da je Peking spreman za pregovore, ali da "sada kada su SAD uvele tako široke restriktivne mere i drže nož za vrat drugom, kako mogu pregovori da se nastave. To ne bi bili pregovori na bazi jednakosti".

Nove američke carine od 10 odsto na 200 milijardi dolara uvoza iz Kine juče ujutro su stupile na snagu, predstavljajući i novi rizik za rast privrede u svetu. Kina je kao uzvratnu meru na isti dan povećala carinu na 60 milijardi američke robe.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kina: Razgovori nemogući dok SAD drže nož za vratom

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2018

Kineski trgovinski izaslanik rekao je danas da su nemoguči razgovori s Vašingtonom dok SAD drže "nož za vratom" Pekingu podizanjem carinskih nameta na kineski uvoz...Zamenik kineskog ministra trgovine Vang Šouven uputio je ovo upozorenje dan posle objave izveštaja u Kini u kome se optužuje američki...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.