Kina: Ponovo mleko s melaminom

Izvor: S media, 21.Avg.2010, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Ponovo mleko s melaminom

Vlasti Kine zaplenile su više od 100 tona melaminom zatrovanog mleka u prahu u severnim provincijama zemlje, objavili su danas kineski državni mediji, podsećajući da je to samo poslenji u nizu skandala u vezi sa hranom u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Utvrdjeno je da je ukupno 103 tone mleka u prahu četiri proizvodjača u provincijama Hebei, Šansi and Tiandjin "obogaćivano" melaminom, industrijskom hemikalijom opasnom po zdravlje, koja u mleku daje lažnu sliku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o prisustvu veće količine belančevina nego što ga ono zaista poseduje, prenela je agencija Sinhua.

U vezi sa skandalom privedena je 41 osoba, preneo je Rojters.

U sličnom slučaju u julu, u uzorcima mleka u prahu u severozapadnim provincijama Gansu and Ćingaj nivo melamina bio je čak 500 puta veći od dozvoljenog.

Od tada su u provinciji Ćingaj zaplenjene više od 124 tone mleka u prahu, dok je šest osoba uhapšeno.

Pre dve godine, melaminom zatrovano kinesko mleko u prahu izazvalo je smrt najmanje šestoro dece i oboljevanje gotovo 300.000 njih, izazvavši globalni skandal.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina: Ponovo mleko s melaminom

Izvor: Blic, 21.Avg.2010

Vlasti Kine zaplenile su više od 100 tona melaminom zatrovanog mleka u prahu u severnim provincijama zemlje, objavili su danas kineski državni mediji, podsećajući da je to samo poslenji u nizu skandala u vezi sa hranom u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. ..Utvrđeno je da je ukupno 103 tone mleka u...

Nastavak na Blic...

Ponovo mleko s melaminom

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2010

Vlasti Kine zaplenile su više od 100 tona melaminom zatrovanog mleka u prahu u severnim provincijama zemlje, objavili su danas kineski državni mediji, podsećajući da je to samo poslednji u nizu skandala u vezi sa hranom u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.