Kim Džong Il angažovao armiju hakera

Izvor: S media, 12.Avg.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Il angažovao armiju hakera

Severnokorejski lider Kim Džong Il angažovao hakere, koji igraju video-igre, zarađuju virtuelna dobra i prodaju ih za pravi novac, a za dve godine su zaradili šest miliona dolara.

Lider Severne Koreje Kim Džong Il angažovao je armiju hakera čiji je zadatak da igraju video-igre kapitalističkih suparnika i tako zarađuju novac za državu. Procenjuje se da je administracija u Pjongjangu na taj način, u poslednje dve godine, zaradila čak šest miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dolara,piše Pres.

Hakeri mogu da kontrolišu merače insulina

Naime, istražitelji iz Južne Koreje otkrili su da je 30 hakera iz Severne Koreje napravilo softver koji provaljuje na servere video-igara i omogućava igranje 24 sata dnevno.

Severnokorejski hakeri su koristili bazu na severu Kine. Zadatak hakera je da u igrama, kao što su popularni Vorld ov vorkraft i Dandžen, zarađuju virtuelna dobra, a potom da ih prodaju gejmerima iz Južne Koreje za pravi novac.

Bolnica za lečenje zavisnosti od Veba

Inače, u doba video-igara tržište virtuelnim dobrima je široko rasprostranjeno u celom svetu. Procenjuje se da će to tržište do 2014. godine dostići vrednost od čak 20 milijardi dolara.

SMS-ovima provalili u automobil

S obzirom na to da je režim Kim Džong Ila već godinama pod sankcijama Ujedinjenih nacija, zarada na video-igrama idealan je način da se Severna Koreja domogne strane valute. Prema navodima medija, lider najzatvorenije države na svetu sredstva dobijena od video-igara upotrebio je za finansiranje vojske, komunističke partije i nuklearni program te zemlje.

(S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.