Izvor: B92, 17.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne zbog oznaka o Kosovu

Beograd -- Ministarstvo trgovine i usluga će kažnjavati firme koje na proizvode stavljaju oznake koje upućuju na nepostojeću državnost Kosova.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, tržišni inspektori zabraniće svako oglašavanje tih proizvoda i naložiti uklanjanje tih oznaka.

Kada se na proizvodu na tržistu Srbije navodi podatak o uvozniku ili distributeru proizvoda za područje pokrajine Kosova i Metohije mogu se koristiti oznake: "Kosovo, Srbija", "Kosovo/Srbija", "UNMIK/Kosovo", "Kosovo/1244 RS", pod uslovom da te oznake ne koriste u kontekstu koji upućuje na teritoriju druge države, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.