Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Feb.2010, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kase za taksi i advokate od jeseni

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je odluku o odlaganju uvođenja fiskalnih kasa za taksiste, advokate i prosvetu do 31. avgusta ove godine. Odlaganje fiskalizacije vladi je predložilo Ministarstvo trgovine na inicijativu ministarstava pravde i prosvete, a ministar Slobodan Milosavljević je ranije kazao da je cilj odlaganja da se još jednom u Vladi Srbije analizira uticaj fiskalizacije na te grupe.

Advokati su početkom novembra bili u trodnevnom štrajku zbog najavljene fiskalizacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Taksisti i auto-prevoznici Srbije najavili su da će ipak organizovati štrajk 23. februara u Beogradu i većim gradovima Srbije zahtevajući da se uvođenje fiskalnih kasa odloži do 2013. godine. Milosavljević je rekao da nema razloga za proteste i da će Vlada Srbije učiniti sve da obezbedi potrebne uslove kroz usaglašavanje i izmene propisa, kako bi omogućila nesmetanu fiskalizaciju i ravnopravnost svih profesija na tržištu.

U delatnosti kojima je odložena obaveza uvođenja fiskalnih kasa do 31. avgusta spadaju i prodaja preko putujućih prodavaca - ulična prodaja sladoleda, opravka satova, časovnika i nakita i čišćenje objekata. Taksisti, advokati i obrazovne ustanove trebalo je da uvedu fiskalne kase od 1. marta 2010.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.