Karlsberg: Bez otpuštanja u Srbiji

Izvor: B92, Beta, 15.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karlsberg: Bez otpuštanja u Srbiji

Beograd -- Kompanija Karlsberg u Srbiji neće smanjiti broj zaposlenih, dok u drugim državama Karlsberg planira da otpusti 270 radnika.

"Karslberg u Srbiji trenutno ima 555 radnika i ne planira smanjenje broja zaposlenih tokom 2009. godine", kazala je predstavnica te kompanije Aleksandra Ranković.

Multinacionalna kompanija Karlsberg planira da otpusti 270 radnika u Danskoj, Novrškoj i baltičkim zemljma zbog ekonomske krize i usporavanja privrednog rasta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Generalni direktor Karlsberga Jorgen Rasmusen kazao da očekuje nastavak nesigurnosti i rizka u poslovanju. Dodao je da je otpuštanje nastavak smanjenja broja zaposlenih započetog prošle godine u Velikoj Britanijei i Francuskoj, pošto je Karslberg sa Hajnekenom preuzeo kompaniju „Skotiš i Njukasl”.

Kompanija Karlsberg u Srbiji posluje od 2003. godine kada je kupila pivaru u Čelarevu, a do sada je uložila 160 miliona evra u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.