Karavan skupocenih automobila stigao u Vršac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karavan skupocenih automobila stigao u Vršac

Inspirisani globalnim relijem Gumball3000, ljubitelji sportskih i luksuznih automobila iz Finske organizovali su Kumipallo4000, i krenuli na put po Evropi. Proputovanje pod nazivom "Destination unknown (destinacija nepoznata)" krenulo je 30.juna, i trajaće do 7.jula. U Srbiji su za posetu odabrali – Vršac.

Osamdesetak sportskih automobila na svojoj evropskoj turneji stiglo je u Vršac. Tu su porše, kamaro, ford mustang, mercedes, lambordžini – različitih modela, performansi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i boja. Među njima je i jedan skoro potpuno novi ferarri 488 spider.

"Ovo mi je tek drugo proputovanje sa ovim automobilom. Ima 675 konjskih snaga, i stvarno je super-brz. Ja sam pravi ljubitelj ferarija. Volim sve automobile, ali mislim da je ferari najbolji, zbog istorije, zvuka motora, inženjeringa, stvarno volim ovaj auto", kaže Ville Skogberg, jedan od učesnika.

U reliju učestvuje 164-oro ljudi, koji su na sedmodnevno putovanje krenuli u subotu, a ruta nije najavljena učesnicima unapred. Domaćini su im u Vršcu bili članovi vršačkog Paraglajding kluba Berkut, koji su za njih organizovali tandem paraglajding letove:

"Krenuli smo iz Helsinkija, iz Finske, vozili smo kroz baltičke države Estoniju, Litvaniju i Letoniju, bili smo u Poljskoj, zatim u Mađarskoj, i sada u Srbiji. Prvo smo planirali da to bude Beograd, ali smo otkrili ovaj aerodrom, kao i mogućnost da ovde letimo i paraglajderima", objašnjava jedan od organizatora rute, Markus Piironen.

"Uspeli smo ujedno da organizujemo, pošto su u pitanju sportski automobili, da im se dozvoli korišćenje pilotske piste da naprave neki drag-race, da sve ima još većeg smisla, da bude zanimljivije i nama i njima, i da celokupan ugođaj bude upotpunjen", dodaje Dragan Popov, član Paraglajding kluba Berkut.

Tako su ljubitelji i vlasnici luksuznih četvorotočkaša aerodromsku pistu SMATSA pilotske akademije osim za izlaganje iskoristili i za vožnju, a kako je ovo druženje bilo zatvoreno za javnost, kasnije su se provozali i gradom i obradovali sve zaljubljenike u automobilizam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.