Karamarko lagao, upravo je on potpisao Raškovićev ratni put

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Dec.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko lagao, upravo je on potpisao Raškovićev ratni put

ZAGREB - Mirko Rašković, bivši član SDSS-a, u Domovinskom je ratu za vrijeme okupacije kninskog područja prikupljao za hrvatsku stranu podatke o političkoj i vojnoj situaciji srpskih okupacijskih snaga. Da je to istina, dokazuje dokument Sigurnosno-obavještajne agencije koji je danas objavljen u tjedniku Telegram.

Dokument nema oznake tajnosti, a potpisao ga je tadašnji ravnatelj SOA-e i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Upravo taj dokument temelj je za Raškovićevu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << braniteljsku mirovinu

Objava dokumenta je važna jer se šef HDZ-a Karamarko sve do nedavno branio tvrdnjom kako nikada nije potpisao uvjerenje o Raškovićevom ratnom putu. U HDZ-u danas ne demantiraju objavljeni dokument i Karamarkov potpis, no tvrde kako se dokument nije smio objaviti.

"Radi se o pitanju koje ulazi u prostor sadržaja obavještajne djelatnosti o kojem se ne može govoriti otvoreno kao o ostalim sadržajima. Tko je što potpisao u ovom trenutku i u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati. Presudno je ovdje da li je netko u odsudnom trenutku radio za Hrvatsku ili protiv nje. Ovdje se radi o tome da netko obavještajnu djelatnost u prošlosti i iznimnu hrabrost i lojalnost jednog čovjeka prema Hrvatskoj državi jeftino koristi u dnevno političke svrhe. HDZ i njegov Predsjednik u tome ne žele sudjelovati, a mole medije da dobro provjere činjenice i da ne donose zaključke na temelju zlonamjeranih konstrukcija", odgovaraju iz HDZ-a na upit Index.

U HDZ-u se otvoreno pitaju zašto je i kako jedan takav dokument izašao u javnost, kao i da se pripadnike obavještajne zajednice hrvatske države, koji se bave ili su se bavili zaštitom sigurnosti države ista ta zajednica ali i država treba zaštititi od zlonamjernih konstrukcija.

"Rušenje kredibiliteta pripadnika obavještajne zajednice koji su u najtežim trenucima pomagali Hrvatskoj i štitili sigurnost njezinih građana ujedno je i slabljenje sadašnjeg sustava sigurnosti. Kako očekivati od današnjih pripadnika obavještajne zajednice koji se bave sigurnošću naših građana da zdušno i s ljubavlju prema domovini obavljaju svoj posao ako im država šalje poruku da ih sutra, kada joj više ne budu potrebni, neće zaštititi od neutemeljenih optužbi.Očito je da nekome smetaju svi koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku i radili za Hrvatsku, njih treba denuncirati, a tadašnje čuvare briselskih hodnika i autore plana Z4 promovirati kao temeljne vrijednosti današnje Hrvatske", kažu na kraju iz HDZ-a.

Podsjetimo kako je iznenađenje nedavnih stranačkih konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bio upravo budućni saborskski zastupnik SDSS-ov Rašković. Na Pantovčak je stigao nakon stranačkog predstavnika Milorada Pupovca, a predsjednici Republike požalio se na ucjene i pritiske iz svoje stranke te zatražio zaštitu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.