Karađorđeva ulica će biti gotova do 31. januara

Izvor: B92, 12.Jan.2020, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Karađorđeva ulica će biti gotova do 31. januara"

Beograd -- Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da je krajnji rok za završetak radova na rekonstrukciji Karadjordjeve ulice 31. januar.

Stojčić je istakao da su završeni svi infrastukturni radovi koji su, kako je rekao, bili veoma obimni.

Radovi su obuhvatili pet do šest metara ispod kote kolovoza. Zamenjena je sva instalacija i sada se obavlja završni deo posla popločavanjem trotoara. To je najsporniji deo posla, jer otežava funkcionisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradjana koji žive u ovom delu grada, istakao je Stojčić i zahvalio se gradjanima na stpljenju.

On je podvukao da je izvodjaču radova naloženo da ti radovi moraju da budu gotovi do 31. januara, kao i da je bitan kvalitet radova, saopštio je Beoinfo.

Trenutno je na terenu više od 70 ljudi i očekujemo da će taj poslednji rok biti ispoštovan, istakao je Stojčić i dodao da gradski čelnici svakodnevno imaju sastanke sa ljudima koji izvode radove.

Tako veliki radovi nisu uvek predvidivi - ni kod nas, ni u svetu. Na rekonstrukciji parka Vojvode Vuka, Topličinog venca i Trga republike nije bilo ni dana kašnjenja. Imamo kašnjenje u Karadjordjevoj i Ulici 27. marta, ali treba istaći da je ovo najsveobuhvatnija rekonstrukcija javnog prostora posle Drugog svetskog rata. Naša obaveza je da svaki javni prostor rekonstruišemo kako bi svi gradjani Beograda imali jednake uslove. Druga opcija je da ne radimo ništa, što nemamo pravo, zaključio je glavni gradski urbanista.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.