Kamiondžije optužuju ministarstvo

Izvor: B92, Beta, 23.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamiondžije optužuju ministarstvo

Beograd -- U Ministarstvu za infrastrukturu u toku je sastanak sa grupom autoprevoznika koji su sinoć protestovali na Novom Beogradu, saznaje B92.

Protest kamiondžija završen je sinoć oko 22 časa. Grupa autoprevoznika protestovala je u Bulevaru Zorana Đinđića, jer je Ministarstvo za infrastrukturu promenilo uredbu o izdavanju međunarodnih autoprevozničkih dozvola. 250 prevoznika najavilo je radikalizaciju protesta ukoliko Ministarstvo ne poništi svoju odluku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kamiondžije, koje su na ulicu izvele oko 40 šlepera, kažu da bez međunarodnih dozvola CEM ne mogu da rade sa inostranstvom. Oni optužuju Ministarstvo infrastrukture da im uskraćuje pravo na rad.

"Ne možete vi 22. decembra, kada mi imamo ugovorene poslove, da kažete: 'Više ne možete da radite’. To je neozbiljno prema stranom partneru. Ja treba da dođem i kažem da ne mogu da radim, jer mi je Ministarstvo promenilo pravila igre”, ukazuje Milan Šarić, iz kompanije "Duneks”.

"Naš život i naše porodice su koncentrisane na ovaj posao. Izgubimo li dozvole, dolazimo u jedan egzistencijalan problem. To je nemerljivo novcem”, rekao je Dragan Živojinović, iz kompanije "Živojinović DO”.

Uredba o dozvolama koja je važila sedam godina predviđala je ponovo licenciranje za međunarodni transport svake godine.

Prema toj uredbi, prednost su imali prevoznici koji su u tekućoj godini ostvarivali veliki profit.

Kamiondžije tvrde da je novom uredbom to pravilo izmenjeno, pa u prevoznički posao može da uđe bilo ko.

"Ovog puta, na volšeban način, neki ljudi su uspeli da pritiskom na Ministarstvo jednostavno ponište sve te naše plodove rada, da ih bace na patos, i da mi moramo da počnemo od nule”, rekao je Dragan Stojanović, iz "Eurošpeda”.

Dvesta pedeset prevoznika dalo je rok Ministarstvu do utorka u podne da promeni odluku, i kako kažu, ukoliko ona ne bude pozitivna, šleperima će blokirati neku od bitnih gradskih saobraćajnica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kamiondžije kod Mrkonjića

Izvor: RTS, 23.Dec.2008

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić primiće danas kamiondžije koji protestuju zbog nezadovoljstva o podeli dozvola za međunarodni prevoz koje je to ministarstvo nedavno donelo. ..Oko dvesta kamiondžija protestvovalo je sinoć na Novom Beogradu. Oni su nezadovoljni pravilnikom o podeli dozvola...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.