Kakvog je kvaliteta uvezena riba u Srbiji ?

Izvor: S media, 05.Maj.2011, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvog je kvaliteta uvezena riba u Srbiji ?

Od Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede tražiće se da se oglasi u vezi sa kvalitetom i bezbednošću proizvoda od ribe koji se uvoze u Srbiju.

Predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS) Vera Vida je istakla da se veliki broj potrošača javlja CEPS-u u vezi sa informacijom o lošem kvalitetu vijetnamskog soma ili ribe pangasijus koji se, kako je rekla, gaji u nehigijenskim uslovima.

Na kupljenu robu dnevno se žali 20 građana
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Smatramo da inspekcija radi dobro svoj posao jer do sada nismo imali ni jednu prijavu potrošača na kvalitet ribe koja se uvozi u Srbiju", kazala je Vida i podsetila da je Svetski fond za prirodu stavio na "crvenu listu" vijetanamskog soma koji se uzgaja u neprimerenim uslovima.

Nasrtljivi prodavci biće kažnjeni

Upozorenje se odnosilo na potrošače u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Belgiji, Norveškoj i Danskoj, kojima je savetovano da se snabdeju nekom drugom vrstom ribe.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.