KRIZA RADNE SNAGE: Naša susedna zemlja spremna da UVEZE POLA MILIONA RADNIKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZA RADNE SNAGE: Naša susedna zemlja spremna da UVEZE POLA MILIONA RADNIKA!

Do 2020. godine trebalo bi da se uveze 500.000 hiljada radnika

Pakistan je spreman da do 2020. godine izveze više od 500.000 radnika u Rumuniju, zaključuje se iz podataka Pakistanskog ministarstva za prekomorske Pakistance i razvoj ljudskih resursa na koje se pozvao Asošijeted Pres iz Pakistana, a prenosi rumunski Biznis rivju.

Ova priča načeta je povodom izjave rumunskog ambasadora u Pakistanu Niculaie Goia, koji je prilikom razgovora sa zvaničnicima ovog ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao da se Rumunija suočava sa ozbiljnom krizom radne snage, te da joj je potrebno oko milion novih, stranih radnika.

On je dodao da je Rumunija spremna da primi Pakistance, i to u različite poslovne sektore od građevine i zdravstva, pa sve do IT-ja. Ovoj članici EU trenutno nedostaje 40.000 vozača, te je spremna da ih uveze upravo iz Pakistana.

Osim sa Pakistanom, Rumunija krizu u pogledu manjka radne snage pokušava da prevaziđe i uvozom Vijetnamaca, sa kojima je nedavno potpisala i memorandum kojim se reguliše priliv radnika iz ove azijske zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.