KKR kupuje Srpsku naučnu televiziju

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Maj.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKR kupuje Srpsku naučnu televiziju

BEOGRAD - United Media u većinskom vlasništvu investicione kompanije KKR, dobila je odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije Srbije da kupi Srpsku naučnu televiziju (SNTV).

SNTV je prva neprofitna televizijska stanica civilnog društva u Srbiji, osnovana 2012. godine kao projekat udruženja Komitet znanja Srbije (KoznaS).

United Media, sa sedištem u Luksemburgu, namerava da kupi SNTV preko preduzeća koje će osnovati u Srbiji u kojem će imati vlasnički udeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od 75 odsto, a vlasnik 25 odsto kapitala biće Stanislava Katić.

Posle transakcije, kako je objavljeno na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije, KoznaS će prestati sa emitovanjem kanala SNTV, a novoosnovano preduzeće će lansirati novi kanal koji će emitovati sadržaje iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture i umetnosti.

Fond KKR je preko Junajted grupe u Srbiji vlasnik kablovskog operatera SBB i televizije N1.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.