KI: Izložba preduzetničkih veština žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KI: Izložba preduzetničkih veština žena

Više od 40 udruženja iz nekoliko banatskih gradova učestvovalo je na "Izložbi preduzetničkih veština žena u gradu", koju je po prvi put u Kikindi organizovao Zavod za ravnopravnost polova.

Na manifestaciji su prikazane rukotvorine, prehrambeni proizvodi, prirodna kozmetika i druge delatnosti uspešnih vojvođanskih preduzetnica. Pokrajinski sekretarijat će ove godine, u saradnji sa Zavodom, za udruženja žena u Vojvodini izdvojiti oko 10 miliona dinara.

Izložba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preduzetničkih veština žena u gradu okupila je udruženja uglavnom iz ruralnog područja sa teritorije Kikinde, Pančeva i Zrenjanina. Bili su izloženi suveniri, domaće poslastice, organski proizvodi, a promovisane su i usluge koje mogu da pruže organizacije koje se bave etno turizmom.

"Da pokažemo šta sve znamo i umemo, šta vredne ruke jedne žene mogu da urade. Možemo sve i želimo sve'', rekla je Milanka Rašeta, Udruženje Zeleno polje, Zrenjanin.

"Mi smo mala sredina pored Zrenjanina, velika je nezaposlenost, tako da na ovaj način pokušavamo da doprinesemo poboljšanju kućnog budžeta'', izjavila je Milanka Furtula, Udruženje Veliko srce, Lazarevo.

"Sve što radimo jesu ručni radovi naših članica i sav prihod koji ostvarimo ide isključivo za naše udruženje", dodala je Marijana Rodić, Udruženje Velikoselke, Banatsko Veliko Selo.

Manifestacija je bila odlična prilika da se udruženja iz banatskih gradova spoje, kako bi na lakši način promovisali svoje proizvode, iako je izložba bila namenjena za predstavljanje proizvoda žena iz gradova.

"Nama je ideja bila da vidimo šta je ono sa čime raspolažemo, koja su nam udruženja aktivna, šta možemo da uradimo za njih, na koji način možemo da ih naučimo da se udružuju, da osnuju sutra pravno lice i da izađu na tržište, da spakuju i prodaju svoje proizvode, da vode svoju firmu", saopštila je Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova.

"U narednom periodu sve do 15. oktobra kada je Međunarodni dan seoskih žena mi ćemo svakog vikenda šetati gradovima i selima i pokazati odnos Pokrajinske vlade prema ženama kako u gradovima, tako i u selima Vojvodine", rekao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Prioritet Zavoda za ravnopravnost polova jeste ekonomsko osnaživanje žena pogotovo onih koje rade na selu, a glavni cilj jeste da vredne rukotvorine ne ostanu samo hobi, već posao od kojeg može pristojno da se živi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Kikindi danas prva izložba preduzetničkih veština žena iz tri banatska grada

Izvor: Blic, 03.Jun.2017

Članice tridesetak udruženja žena iz tri banatska grada: Kikinde, Zrenjanina i Pančeva, predstavile su danas svoje preduzetničke veštine na izložbi u Kikindi...Izložbu ovakvog karaktera prvi put je organizovao pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova. Na kikindskom gradskom trgu,  prezentovani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.