Jumko čekao 20 god, uniformiše celu Evropu

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jumko čekao 20 god, uniformiše celu Evropu

Vranje -- Kompanija "Jumko" od prošle godine nije gubitaš, a prvi put u poslednjih 20 godina na kraju 2015. ostvarena je dobit od 8,7 miliona dinara.

Predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović rekao je da je kompanija "Jumko" jedina među 500 firmi u restrukturiranju i 17 firmi u povlašćenom položaju u Srbiji koja je na kraju prošle godine ostvarila dobit.

"To što je ostvarena dobit od 8,7 miliona dinara nije veliko, ali Jumko poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20 godina nije ostvario nijedan dinar dobiti. Takođe, dok se ne reše sva dugovanja kompanije iz prethodnog perioda dobit ne znači ništa, ali je to ipak dokaz da firma realno može da radi i da živi svoj samostalni život", kazao je Popović.

On je naveo da se najveći deo poslovanja "Jumka" u prethodnoj godini odnosio na šivenje kompleta uniformi, ne samo za Vojsku Srbije već i za vojske Finske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Makedonije, ali i za šivenje jakni za englesko tržište, što su poslovi koji su toj kompaniji obezbedili ukupno oko 12 miliona evra.

"Mi očekujemo da nas država sagleda na drugi način, za razliku od drugih firmi koje imaju problema sa nedostatkom posla i nemaju kome da prodaju svoje proizvode mi imamo i prodaju i tržište i mnogo su veće šanse da Jumko opstane kao celina i da se proces privatizacije završi uspešno", rekao je Popović.

On je naveo da se svi zaposleni u "Jumku" nadaju da će proces privatizacije biti završen uspešno i da će biti sačuvana sva realno potrebna radna mesta.

"Jumko" ima ukupno 1.332 radnika, od kojih je 1.017 stalno zaposlenih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jumko više nije gubitaš, šiju uniforme za celu Evropu

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2016

Kompanija "Jumko" od prošle godine nije gubitaš, a po prvi put u poslednjih 20 godina na kraju 2015. ostvarena je dobit od 8,7 miliona dinara...Predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović rekao je da je kompanija "Jumko" jedina među 500 firmi u restrukturiranju i 17 firmi u povlašćenom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.