Juče uhvaćeno samo 667 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juče uhvaćeno "samo" 667 migranata

U protekla 24 časa Mađarska policija uhvatila je u ilegalnom prelasku granice 667 ljudi, protiv jedne osobe je pokrenut i postupak zbog krijumčarenja ljudi, a protiv jednog zbog falsifikovanja dokumenata.

U njihovom današnjem saopštenju nije navedeno koje su nacionalnosti te osobe, ali je njihov broj gotovo duplo manji u odnosu na prethodni period, kada je u ilegalnom prelasku granice dnevno hvatano više od hiljadu ljudi, mahom Albanaca sa Kosova.

Mađarska policija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako je saopšteno, pokrenula je postupak protiv 68 Albanaca sa Kosova i 9 građana Sirije koje su priveli juče i prekjuče na teritoriji pogranične Županije Bač-Kiškun.

Oni su uhvaćeni u ukupno 13 grupa koje su zatečene u nelegalnom boravku u Mađarskoj, a među njima je bilo 27-oro dece koja su smeštena u za to pripremljena prihvatilišta, gde su po nadzorom starijih.

Ispostavilo se da dva Albanaca sa Kosova od ranije imaju zabranu ulaska i boravak u Mađarskoj.

Kako se navodi, svi su zatražili azil i predati su u nadležnost imigracione službe.

Osim toga, kako je saopšteno iz Mađarske policije, pre dva dana na granici sa Austrijom uhapšen je jedan državljanin Srbije zbog toga što je za novac prevozio tri Albanca sa Kosova bez dokumenata u pravcu Beča.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.