Jovičić: Formirati vlast od stručnih i odgovornih ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Formirati vlast od stručnih i odgovornih ljudi

DOBOJ - Stranka pravedne politike (SPP) je spremna da buduću vlast formira od stručnih i odgovornih ljudi, bez obzira da li oni pripadaju ovoj ili nekoj drugoj stranci, ili su nestranačke ličnosti, poručio je Dragomir Jovičić, kandidat SPP-a za predsjednika RS na predizbornom skupu u Doboju.

S obzirom na ogromne probleme u kojima se RS trenutno nalazi, smatra Jovičić njih jedino može riješiti stručna vlada, odnosno vlada eksperata ili vlada nacionalnog jedinstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Mi imamo političku volju da radimo sa stručnim ljudima, da se uhvatimo u koštac sa rješavanjem problema. Do sada smo imali vlade u kojima kadrovi nisu bili adekvatni i  zbog toga i jesmo u ovim problemima u kojima se nalazimo. Znači kadrovska politika je jedan od osnovnih problema a te probleme može da riješi samo stručna i odgovorna Vlada, a pri tome ne treba voditi računa da li su to pripadnici SPP-a ili neke druge stranke. Trebaju nam najodgovorniji i najstručniji ljudi jer jedino sa njima možemo doći do izlaza iz ove teške situacije", rekao je Jovičić.

Prvo što ću nakon izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH uraditi je da ću Dejtonski mirovni sporazum staviti "na sto", kazao je Goran Zmijanjac, kandidat SPP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH, potom argumentima vratiti nadležnosti RS, i otvoriti dijalog.

"To bi trebalo da rezultira mirnom koegzistencijom BiH, i okretanju stvarnim problemima ekonomije, života građana BiH. Sada ne valja ništa, zato što su problemi u BiH u sferi onih prenesenih nadležnosti koje su van Ustava. Znači, kada vratimo to u ustavne nadležnosti, onda problema neće biti ili će ih biti manje", naveo je Zmijanjac, te dodao da je SPP jedina realna opozicija "suprotstavljenim blokovima" i biće mu čast da zastupa interese građana RS.

Stranka pravedne politike će se boriti na znanje, a ne na zvanje, poručio je sugrađanima Tihomir Đurić, nosilac liste SPP-a za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 5.

 "Možemo vidjeti da u zadnje vrijeme dolaze kadrovi sa raznih fakulteta i ne znamo koliko njihovo znanje vrijedi, ali tražićemo da imamo znanje. Mi zaista želimo da dovedemo iskusne eksperte, stručnjake, naročito u Doboj, jer je poplavljen i borimo se da dobije svoj novi izgled. Do 1992. godine Doboj je bio grad ljepote, šesti grad po veličini, i mi želimo ponovo Doboju da vratimo da bude kulturni centar, jedan savremeni saobraćajni centar", kazao je Đurić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.