Jovanov: Smanjenje podsticaja pogubno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanov: Smanjenje podsticaja pogubno

Predsednik Zadružnog Saveza Vojvodine Radislav Jovanov izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da je smanjenje podsticaja za biljnu proizvodnju pogubno za domaću poljoprivredu koja na ovakav način ne može ići u korak sa vremenom i biti konkurenta.

"Razočarenje zbog smanjenja podsticaja u biljnoj proizvodnji je blaga reč, poljoprivredni proizvođači su ogorčeni zbog drastičnog umanjenja državnih davanja koja su i onako bila najniža u regionu", istakao je Jovanov. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je kritikovao resorno ministarstvo jer nije bilo u stanju da se izbori za adekvatan budžet, dok istovremeno šalje poruke da mladi treba da ostanu na selu.

"Ne znam kako sa ovakvim podsticajima kreirati stimulativan ambijent", naveo je on.

Predsednik Zadružnog Saveza Vojvodine ukazao je da je smanjenje subvencija nelogično tim pre što se po privrednim karakteristikama Srbija definiše kao agrarna zemlja.

Vlada Srbije donela je prošle nedelje Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju kojom su podsticaji za biljnu proizvodnju trostruko manji u odnosu na proteklu godinu i iznose 4.000 dinara po hektaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.