Još jedna zemlja na putu za BRIKS

Izvor: B92, 10.Jun.2023, 16:49

Još jedna zemlja na putu za BRIKS

Predsednica Hondurasa Siomara Kastro podnela je zvaničan zahtev za ulazak zemlje u Novu razvojnu banku BRIKS-a, saopštila je vlada te države.

"Predsednica Siomara Kastro sastala se u Šangaju sa šeficom Nove razvojne banke BRIKS-a Dilmom Rusef koja je zvanično primila zahtev Hondurasa za ulazak u organizaciju“, navodi se u saopštenju na Tviteru.

Kako je precizirano, u narednim danima će biti formirana vladina tehnička komisija koja će započeti proces pristupanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Politička odluka o formiranju Nove razvojne banke u okviru BRIKS-a doneta je 2013. godine na samitu u Durbanu u Južnoj Africi.

Na sledećem samitu u brazilskom gradu Fortalezi 2014. godine, potpisan je sporazum o osnivanju banke. Ona je zvanično počela sa radom 7. jula 2015. godine.

Glavni zadatak institucije je finansiranje infrastrukturnih projekata i projekata održivog razvoja u zemljama članicama BRIKS-a i u zemljama u razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još jedna zemlja na putu za BRICS

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2023

TEGUSIGALPA - Predsjednica Hondurasa Siomara Kastro podnijela je zvaničan zahtjev za ulazak zemlje u Novu razvojnu banku BRICS-a, saopštila je vlada te države.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.