Još jedan direktor napustio Teslu

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Sep.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan direktor napustio Teslu

SAN FRANCISCO - Američka automobilska kompanija "Tesla" ostala je bez još jednog rukovodioca.

Potpredsednik "Teslinog" odeljenja za globalni lanac snabdevanja Liam O'Connor podneo je ostavku, izveštava CNBC. Informaciju o njegovom odlasku prvi je preneo "Bloomberg", nakon što su pojedini insajderski izvori iz kompanije potvrdili ostavku O'Connora.

Ni kompanija "Tesla" ni O'Connor nisu želeli da komentarišu te tvrdnje.

O'Connor, koji je 2015. prešao u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << "Teslu" iz Applea, poslednji je visoki zvaničnik "Tesle" koji je napustio kompaniju usred burne godine. Naime, u proteklim kvartalima, kompanija se suočila sa odlaganjima u proizvodnji, padom cena akcija i istragom zbog kontroverznog ponašanja predsednika kompanije Elona Muska.

Glavni direktor računovodstva Dave Morton podneo je početkom septembra ostavku nakon mesec dana na tom poslu, dok je prethodna šefica kadrovske službe Gabi

Toledano rekla da se neće vratiti sa ranije najavljenog odsustva.

Najmanje 42 čelnika je napustilo "Teslu" u ovoj godini, odnosno ukupno 59 u poslednjih 12 meseci, prema podacima "Teslinog" berzanskog posrednika Jima Canosh, navodi CNBC.

Akcije "Tesle" su pale juče za oko sedam odsto na 298,33 dolara, sa oko 321 dolara sa početka ove godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.