Još bez pregovora za krak K10

Izvor: B92, Tanjug, 04.Mar.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bez pregovora za krak K10

Beograd -- Direktni pregovori sa ponuđačima koji nisu ispunili uslove na tenderu za izgradnju severnog kraka Koridora 10 još nisu počeli, kaže Dejan Kovačević.

Kovačević, predsednik tenderske komisije, objašnjava da pregovarački postupak još nije počeo jer ponuđači, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, imaju mogućnost da o tome razmisle i pripreme se za eventualni početak pregovora.

Vlada Srbije je krajem prošle godine objavila javni poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za izgradnju 110 kilometara polu-autoputa, severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije.

Tender je raspisan za učešće u izgradnji leve trake auto-puta od Novog Sada do Horgoša, i to na deonici između Horgoša i 28. kilometra od granice i između 38. kilometra i 98. kilometra, kao i deonice između Kelebije i Subotice.

Na tender su se prijavili domaći konzorcijum na čelu sa Preduzećem za puteve "Beograd", hrvatsko preduzeće "Hidroelektra niskogradnja" iz Zagreba u konzorcijumu sa "Vojputem" iz Subotice i preduzeće "Primorje" iz Slovenije.

Iako je domaći konzorcijum dao najbolju ponudu, Ministarstvo za infrastrukturu je obustavilo tender, jer ponuđači nisu ispunili uslove za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.