Još 30 miliona evra poljoprivredi Srbije

Izvor: S media, 18.Sep.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 30 miliona evra poljoprivredi Srbije

EU očekuje da će dodatno pomoći poljoprivrednom sektoru Srbije sa 30 miliona evra u naredne dve godine preko predpristupnih fondova IPA.

Posle dvodnevnog sastanka predstavnika EU i Srbije posvećenom poljoprivredi, ukupna pomoć EU poljoprivredi Srbije od 2000. godine do sada iznosila je 70 miliona evra.

Sredstva će biti usmerena da pomognu Vladi Srbije da razvije i primeni odgovarajuću politiku u oblasti ruralnog razvoja, u borbi protiv životinjskih bolesti i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njihovom iskorenjivanju i u kontroli sigurnosti prehrambenog lanca.

U Beogradu je juče i danas održan sastanak Unapredjenja stalnog dijaloga izmedju Srbije i EU posvećen napretku Srbije u oblastima poljoprivrede, ribarstva i bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike.

Sastanak je organizovala Kancelarija za evropske ingegracije Vlade Srbije.

Na sastanku je Evropska komisija pozdravila napredak koji je Srbija ostvarila usvajanjem paketa od 15 poljoprivrednih zakona u maju koji imaju za cilj da obezbede sigurnost hrane za gradjane Srbije i da pruže više mogućnosti trgovanja za firme iz Srbije.

Komisija je, takodje, pozdravila napredak Srbije u usvajanju zakona i reorganizaciji usluga kojom će osigurati efikasnu kontrolu prehrambenog lanca.

Komisija je ohrabrila vlasti u Srbiji da nastave s daljim uskladjivanjem propisa sa EU standardima, čime se popravlja zaštita zdravlja potrošača i poboljšava pristup poljoprivrednih proizvoda iz Srbije tržištima Evrpske unije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.