Johnson prijeti pobunjenim konzervativcima izbacivanjem iz stranke

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Sep.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Johnson prijeti pobunjenim konzervativcima izbacivanjem iz stranke

LONDON - Britanski premijer Boris Johnson prijeti izbacivanjem iz Konzervativne stranke svakog zastupnika koji glasa protiv vlade po pitanju brexita u dramatičnoj eskalaciji tenzija uoči presudnog tjedna u Westminsteru.

Izvor iz tajništva stranke otkrio je da će svaki konzervativni zastupnik koji glasa protiv vlade ovaj tjedan biti izbačen iz stranke i neće se moći kandidirati uz druge konzervativce na sljedećim >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izborima.

"Konzervativcima se šalje vrlo jednostavna poruka - ako u utorak ne podrže vladu, uništit će vladinu pregovaračku poziciju i predati kontrolu parlamenta Jeremyju Corbynu", dodao je.

Bitka za Brexit ulazi u završnicu ovog tjedna kada će oporbeni zastupnici zatražiti promjenu zakona od svih stranaka ili vlade u njihovu pokušaju blokiranja Brexita bez sporazuma koji bi gospodarski naštetio Britaniji.

Vođa laburista Jeremy Corbyn spreman je sve učiniti kako bi spriječio Brexit bez sporazuma, opisujući posljednji pokušaj povlačenjem "naše zemlje s ruba".

To ga dovodi u sukob s Johnsonom, predvodnikom kampanje za izlazak 2016. koji je povećao uloge od dolaska na vlast u srpnju obećanjem da će izvesti Veliku Britaniju iz EU-a 31. listopada sa ili bez sporazuma.

Johnson ima samo jedan glas većine u parlamentu sa 650 zastupnika pa bi zbog njegovih prijetnji o izbacivanju zastupnika iz stranke, poput primjerice bivših ministara financija i obrane Philipa Hammonda i Davida Gaukeamoglo doći do novih izbora.

"To je daleko od neizbježnog, ali nije nemoguće da nas za nekoliko dana traže da ponovno izađemo na birališta", rekla je politička urednica BBC-a Laura Kuenssberg.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Džonson zakazao sjednicu vlade za popodne, neće izbore

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2019

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson zakazao je sjednicu vlade za danas popodne, na kojoj bi mogao da traži od poslanika da glasaju o raspisivanju izbora, ukoliko budu glasali protiv njegove vlade zbog Brexita, izjavila je politička urednica BBC-a Lora Kunsberg.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.