Jelen: Tramp da proceni troškove, ja ostajem

Izvor: B92, 17.Nov.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelen: Tramp da proceni troškove, ja ostajem

Administracija novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i Kongres bi trebalo da procene troškove i benefite svih planiranih ekonomskih podsticaja.

Takođe, trebalo bi da se fokusiraju na one koji povećavaju produktivnost SAD, izjavila je predsednica američke Uprave federalnih rezervi (Fed), Dženet Jelen.

Ona je izjavila i da ni pod kakvim okolnostima neće napustiti Fed pre isteka svog četvorogodišnjeg mandata krajem januara 2018. godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Moja je puna namera da do tada služim na ovoj poziciji", izjavila je Jelen.

U obraćanju pred Ekonomskim komitetom američkog Kongresa, Jelen je rekla i da bi povećanje kamatnih stopa u SAD moglo uslediti "relativno uskoro", kao i da je američko tržište rada nastavilo da ostvaruje napredak u ovoj godini i da je inflacija, mada i dalje ispod Fedovog cilja od 2,0 odsto, počela da ubrzava.

Većina investitora i ekonomista očekuje da će Fed podići kamate na narednom zasedanju, 13-14. decembra, godinu dana nakon prvog i jedinog povećanja kamata posle finansijske krize.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.