Jeftiniji šećer od sutra u prodavnicama

Izvor: Blic, 07.Nov.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftiniji šećer od sutra u prodavnicama

Šećer iz Republičkih robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 95 dinara za kilogram, već sutra bi mogao da se nađe u prodavnicama u Srbiji, najavio je danas direktor Direkcije za robne rezerve Goran Tasić.

"Očekujemo da sutra u maloprodajne objekte u Srbiji stignu prve količine šećera iz robnih rezervi, a u naredna dva meseca biće isporučeno ukupno 6.000 tona šećera, odnosno po 3.000 tona mesečno", kazao je on agenciji Beta.

Vlada Srbije je u petak 4. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve počne interventnu prodaju ukupno 6.000 tona šećera trgovinskim lancima po ceni od 80 dinara za kilogram, a oni su obavezni da kilogram te namirnice prodaju po maksimalnoj ceni od 95 dinara.

Ukupna vrednost 6.000 tona šećera je 480 miliona dinara.

Šećer se u trgovinama u Srbiji trenutno prodaje po ceni od 103 do 113 dinara po kilogramu.

Vlada Srbije je i 28. jula odobrila distribuciju 6.000 tona šećera iz Robnih rezervi po ceni od 87,5 dinara trgovinama, a sa maksimalnom cenom u prodavnicama od 103 dinara za kilogram.

Prema podacima Privredne komore Srbije (PKS), prošle godine u Srbiji je prozvedeno pola miliona tona, a izvezeno 252.000 tona šećera.

Godišnje potrebe Srbije su 150.000 tona, a po stanovniku se troši 11,8 kilograma šećera.

Povezane vesti: Vlada: Bez interventne prodaje šećera iz Robnih rezervi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.