Jedna izjava promenila sve: Skok akcija Lufthanze

Izvor: B92, 25.Jun.2020, 09:59

Jedna izjava promenila sve: Skok akcija Lufthanze

Berlin -- Akcije Lufthanze su uzletele danas za više od 27 procenata na ranom trgovanju, nakon izjave najvećeg pojedinačnog akcionara Hajnca Hermana Tilea.

On je izjavio da će podržati paket državne pomoći od devet milijardi evra za spas avio-prevoznika teško pogođenog pandemijom koronavirusa.

"Glasaću za predlog", rekao je Tile za dnevni list Frankureter Algemajne, prenosi Rojters.

Ova izjava Tilea, koji poseduje 15,5 odsto vlasničkog udela u Lufthanzi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smanjila je strah u ovoj kompaniji da bi on mogao da stavi veto na predloženi paket državne pomoći, s obzirom da je prvobitno bio protiv toga da Nemačka zauzvrat dobije 20-procentni udeo u nacionalnom avio-prevozniku.

Akcionari Lufthanze bi trebalo da glasaju o ovom paketu pomoći na današnjoj virtuelnoj vanrednoj skupštini.

Kompanija je tokom noći postogla dogovor sa sindikatom letačkog osoblja o planu uštede troškova u iznosu od preko 500 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skok akcija Lufthanze nakon izjave najvećeg akcionara

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2020

BERLIN - Akcije Lufthanze su uzletjele danas za više od 27 procenata na ranom trgovanju, nakon što je najveći pojedinačni akcionar, milijarder Hajnc Herman Tile, izjavio da će podržati paket državne pomoći od 9,0 milijardi evra za spas avio-prevoznika teško pogođenog pandemijom Kovid.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.