Jedini glas razuma u Davosu - Doktor Propast

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedini glas razuma u Davosu - Doktor Propast

Iako se političari i ekonomisti sve glasniji u prognozama da svetu preti nova katastrofa, ekonomista koga su "proslavile" crne prognoze ima nešto drugačije mišljenje.

Profesor Nurijel Rubini, poznat kao "Doktor Propast", koji je predvideo prošlu svetsku krizu ne misli da će se to desiti ovog puta. Bar ne tako dramatično jer prema njegovim rečima, stanje u svetu nije loše kao pred krizu pre nekoliko godina.

- Neće biti reprize od 2008. godine. Neće biti tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << velikog finansijskog sloma kao prošli put - tvrdi Rubini ali upozorava da će 2016. godina doneti rizike na koje će najbrže morati da odgovore centralne banke.

- Ono što treba da se desi jeste da Kina postane ozbiljna, i da krene sa nekim konkretnim strukturnim reformama - poručuje Rubini.

"Doktor Propast" je zabrinut i zbog sve većeg uticaja pamtne tehnologije.

- Raste nejednakost zbog tehnologije jer je ona u rukama elite koja je kupuje i prodaje. Štedi na radnoj snazi, ali i povećava jaz između bogatih i siromašnih - rekao je Rubini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roubini: Situacija u svijetu nije loša kao pred krizu 2008.

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jan.2016, 09:04

NEW YORK - Iako se sve glasnije čuje da svijetu prijeti nova katastrofa, ulgedni ekonomist Nouriel Roubini ima nešto drugačije mišljenje...Ovaj poznati profesor koji je predvidio prošlu svjetsku krizu ne misli da će se to desiti ovog puta. Bar ne tako dramatično. Prema njegovim riječima, stanje...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.