Jedan od omiljenih brendova u Srbiji puca?

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 22:32

Jedan od omiljenih brendova u Srbiji "puca"?

Akcije švedske kompanije H&M pale su danas za osam odsto.

Pad akcija usledio je nakon što je kompanija objavila da je njena globalna prodaja u 2023. godini, izražena u lokalnim valutama, pala za jedan odsto, a prodaja u četvrtom kvartalu 2023. za četiri odsto međugodišnje.

Akcionari su oprezni i zbog neočekivanog odlaska Helene Helmerson sa pozicije izvršne direktorke H&M Grupe nakon četiri godine, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Helmerson je navela da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ponosna na rezultate koje je H&M ostvario u vremenima pandemije virusa korona i geopolitičkih izazova, ali i da je rad na ovoj poziciji za nju povremeno bio veoma zahtevan.

Njen naslednik Daniel Erve radi u H&M već 18 godina na raznim funkcijama.

Kompanija H&M se u poslednjih nekoliko godina suočava sa sve većom konkurencijom, kao od strane tradicionalnih rivala kao što je Zara, tako i zbog velike ponude onlajn prodavnica "brze mode".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.