Javni pozivi za zapošljavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2017, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni pozivi za zapošljavanja

Za sprovođenje programa i mera aktivne politike zapošljavanja biće raspisani javni pozivi, najavljeno je iz Pokrajinske vlade.

Za samozapošljavanje, zapošljavanje, javne radove i zapošljavanje u NIS-u, ove godine biće izdvojeno 158 miliona 500 hiljada dinara.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u decembru u Vojvodini je bilo nešto više od 160.000 nezaposlenih, što je oko 14.000 manje, nego u istom mesecu prethodne godine. A kao glavni problemi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ističu se dugoročna nezaposlenost i neusklađenost između ponude i tražnje radne snage.

"Ono što je možda najviše poražavajuće to je da je upravo ona najproduktivnija radna snaga, od 30 do 54 godine, iz koje može da se izvuče najveći radni maksimum, u najvećem statističkom broju nezaposlena", kaže Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Prioriteti Pokrajinske vlade su ne samo otvaranje novih radnih mesta, već i podizanje kvalifikacionih i obrazovnih struktura nezaposlenih, ali i da se određene kategorije stimulišu na samozapošljavanje.

"Prilikom koncipiranja aktivne politike zapošljavanja, pratili smo makroekonomski okvir koji je postavila Vlada Republike Srbije kao prioritetan. Takođe, opštu stretegiju koja je postavljena u domenu zapošljavanja i Akcioni plan koji je postavila republika", kaže Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Pokrajina za samozapošljavanje nudi subvencije od 182.000 do 456.000 dinara, a poslodavcima će za zapošljavanje jednog nezaposlenog pripasti iznosi od 183.000 do 202.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.