Javni dug neće preći 45 odsto BDP

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2011, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni dug neće preći 45 odsto BDP

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je u ponedeljak da javni dug neće preći 45 odsto bruto društvenog proizvoda do sredine 2012. godine, što je dozvoljena granica propisana Zakonom o budžetskom sistemu.

"Tad ćemo se suočiti sa problemom da će ta granica biti nadmašena. Dotle ja očekujem da se možda i promeni ta definicija ili da sednemo i napravimo plan kako ćemo u narednih nekoliko godina to da saniramo", kazao je Cvetković u skupštinskoj raspravi o predloženom budžetu za 2012.Cvetković je rekao da je predloženim budžetom predviđeno povećanje plata u policiji 16 odsto u odnosu na ovogodišnji budžet i da je za plate planirano 45,8 milijardi dinara umesto 36,6 milijardi koliko je bilo ove godine.Cvetković je rekao i da je njegovo mišljenje da će u narednoj godini biti ostvarena stopa rasta od 1,5 odsto, čime se, kako je naveo, Vlada Srbije i vodila prilikom utvrđivanja prihoda u budžetu.BEOGRAD, 26. decembra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.