Jat tehnika traži finansijskog savetnika

Izvor: Blic, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat tehnika traži finansijskog savetnika

Agencija za privatizaciju objavila je konkurs za izbor finansijskog savetnika za privatizaciju firme za održavanje aviona "Jat tehnika", koje je 2005. godine izdvojeno iz nacionalnog avioprevoznika "Jat ervejza".

Rok za dostavljanje ponuda na konkurs je 29. jun ove godine, a uslov za učešće je da savetnik ima iskustvo u tenderskim privatizacijama u tranzicionim zemljama, navodi se na sajtu Agencije za privatizaciju.

Kompanija "Jat tehnika", koje se bavi održavanjem aviona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << motora, aviokomponenti i pružanjem specijalnih usluga, a u prošloj godini je ostvarila profit od 157.113 evra uz prihode od prodaje od 18,7 miliona evra.

Ukupna poslovna aktiva iznosila je 16,6 miliona evra, a ukupan kapital "Jat tehnike" bio je 13,05 miliona evra.

Udeo prihoda "Jat tehnike" na tržištu Srbije je 69 odsto, dok na stranim tržištima to preduzeće prihoduje 31 odsto.

Cilj izbora finansijskog savetnika je da se privuče ugledan domaći ili strani strateški partner ili konzorcijum investitora, koji poseduje stručnost i finansijsku snagu da unapredi učinak i razvoj preduzeća "Jat tehnika", kao i da sprovede investicioni program.

Uslov za njegov izbor je da ima i iskustva u relevantnoj industriji i pripremi finansijskih analiza u zemljama centralno-istočne Evrope.

Beogradska "Jat tehnika" krajem prošle godine zapošljavala je 974 radnika, a svoje usluge cele godine pružala je "Jat ervejzu", domaćim i stranim avioprevoznicima.

Prema ranijem pisanju beogradskih listova, najvehca svetska kompanija za održavanje vazduhoplova "ST inzenjering" iz Singapura ozbiljno je zainteresovana za privatizaciju "Jat tehnike".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.