Japan: U padu helikoptera poginulo devet osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: U padu helikoptera poginulo devet osoba

Devet osoba, sedam spasilaca i dva člana posade, poginulo je kada se srušio spasilački helikopter u planinskoj oblasti centralnog Japana, saopštile su danas japanske vlasti.

Helikopter tipa "bel 412EP" srušio se u petak u prefekturi Gunma pošto je sat vremena po poletanju izgubio kontakt sa nadležnim službama, prenosi AP.

Delovi helikoptera rasuti su na padini planine, a od posledica pada letelice oborena su stabla.

Uzrok nesreće nije poznat. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Helikopter, u kojem nije bilo crne kutije, bio je star 20 godina, ali mu je motor remontovan u aprilu, navode zvaničnici.

Japanski mediji prenose izjave svedoka koji kažu da je helikopter pred pad leteo izuzetno nisko zbog problema sa maglovitim vremenom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devet poginulih u padu spasilačkog helikoptera u Japanu

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2018

Devet osoba, sedam spasilaca i dva člana posade, poginulo je kada se srušio spasilački helikopter u planinskoj oblasti centralnog Japana, saopštile su danas japanske vlasti...Helikopter tipa "bel 412EP" srušio se u petak u prefekturi Gunma pošto je sat vremena po poletanju izgubio kontakt sa nadležnim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.