Januarski suficit od 23,6 milijardi dinara

Izvor: RTS, 07.Mar.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Januarski suficit od 23,6 milijardi dinara

Na kraju januara ostvaren je suficit republičkog budžeta u iznosu od 23,6 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija na svom sajtu.
U prvom mesecu 2019. godine naplaćeni su prihodi u iznosu od 106,6 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 92,7 milijardi dinara.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a u iznosu od 43,9 milijardi dinara i akciza u iznosu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 32 milijarde dinara.
Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 13,3 milijardi dinara.
Objavljeno je i da je priliv donacija u januaru iznosio 0,6 milijardi dinara.
Rashodi su izvršeni u iznosu od 83 milijarde dinara. Rashodi za zaposlene, u januaru, iznosili su 21,3 milijarde dinara, a transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 13,3 milijarde dinara.
Na nivou opšte države u januaru je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 18,5 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 27 milijardi dinara.
Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za januar je planiran fiskalni suficit u iznosu od 7,8 milijardi dinara, što znači da je ostvareni rezultat bolji za 10,7 milijardi dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.