Janković optužio Vučića za raspirivanje mržnje

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Dec.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković optužio Vučića za raspirivanje mržnje

BEOGRAD - Zaštitnik gradjana Saša Janković optužio je danas premijera Aleksandra Vučića za "raspirivanje mržnje i netrpeljivosti" zbog izjave u kojoj je za njega i još nekoliko osoba kazao da su "apriori protiv države i svog naroda" i ocenio da Srbija "zaslužuje više i bolje od ovakvog načina vršenja vlasti".

Janković je u otvorenom pismu premijeru naveo da je takav rečnik "sa takvog mesta, znak totalitarnosti, a ne demokratskog uredjenja kakvom, siguran sam, obojica >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << težimo".

"Obraćam Vam se otvorenim pismom zato što, iako predstavljam jednu od najviših državnih institucija, moje službene dopise ne čitate i na njih ne odgovarate, vremena da razgovarate sa mnom nemate, a nacionalne TV frekvencije sa kojih širite mržnju prema meni i drugima, već dve godine nisu dostupne meni niti drugima koji se usudjuju da Vam ovako nešto saopšte", naveo je Janković.

On je ocenio da izjave u kojima su neki ljudi okarakterisani kao "protivnici države i naroda" stvaraju "mnogo veći i opasniji problem po demokratiju u Srbiji".

"Takvo raspirivanje mržnje i netrpeljivosti ne dolazi prvi put s Vaše strane, ali molim Vas da ovo bude poslednji, ne radi toga što ste me uvredili, to ne možete, niti zbog toga što strahujem da bi Vam neko mogao poverovati, već radi Srbije i njene budućnosti koja ne sme da bude mračna kao što su Vaše reči o drugima", naveo je Janković.

Zaštitnik je dodao da je premijer "dužan da vodi računa da ni o kom gradjaninu Srbije nema pravo da kaže takvo nešto".

"Niko to pravo nema, a Vi poslednji. Sve i da sam, ili neko drugi od navedenih, u prošlosti menjao svoje stavove za 180 stepeni, prebrojavao gradjane po etničkoj osnovi u srazmeri 1 prema 100, dobijao stan od države dok je bombardovana, bio ministar informisanja dok su vlasnici novina ubijani ili da danas gazim i preuzimam nadležnosti svih državnih organa i institucija, kao što je slučaj sa Vama, ne biste smeli da nam kažete da smo protivnici države i naroda", ocenio je Janković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.