Jačati ekonomske veze Srbije i Koreje

Izvor: B92, 22.Nov.2021, 12:19

"Jačati ekonomske veze Srbije i Koreje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea.

Vučić mu je zahvalio što je, svojim posvećenim radom, doprineo unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja, a posebno na tome što je veći deo svojih diplomatskih aktivnosti posvetio privlačenju korejskih investitora u Srbiju.

Vučić i ambasador Če su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju, saopštila je pres služba predsednika.

I ovom prilikom je konstatovano da se sve više korejskih kompanija interesuje za uslove investiranja na srpskom tržištu, zahvaljujući i radu kancelarije KOTRA (Korejska agencije za promociju trgovine i izvoza).

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti i za saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima "pametnih gradova", elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Ambasador Če je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju je predsednik Vučić pružao njegovom radu, posebno u oblasti ekonomske saradnje. On je, takođe, rekao da će i na novoj dužnosti nastaviti da radi na promovisanju Srbije kao odlične destinacije za investicije korejskih kompanija.

Predsednik Vučić je ambasadoru Čeu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti, uveren da će i dalje doprinositi saradnji dveju zemalja.

Vučić je podsetio da predsednik Republike Koreje ima otvoren poziv da poseti Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje

Izvor: RTS, 22.Nov.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea i zahvalio mu što je, svojim posvećenim radom, doprineo unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja a posebno na tome što je veći deo svojih diplomatskih aktivnosti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.