Jačanje dolara obara cenu zlata

Izvor: GdeInvestirati.com, 10.Mar.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje dolara obara cenu zlata

Jak dolar i dalje obara cenu zlata čija se cena trenutno kreće oko najnižeg nivoa od decembra prošle godine.

Jačanje američke valute smanjilo je tražnju za zlatom kao alternativnim sigurnim instrumentom. Glavni pokretač rasta cene zlata u poslednje vreme bila je popustljiva monetarna politike Federalnih Rezervi kojom je oslabljen dolar čime je zlato preuzimalo ulogu sigurnog instrumenta. Medjutim oporavkom američke ekonomije i monetarna politika se promenila i postala >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << restriktivnija. Program monetarnog popuštanja je ukinut a nagoveštava se i povećanje kamatnih stopa sto se negativno odražava na tražnju za zlatom a time i njegovu cenu. Tokom azijskog trgovanja cena ovog plemenitog metala pala je 0.90%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodajne kao i RSI. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška:1148.00

Primarni otpor: 1308.00

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1159.50 sa prvom metom na 1156.50 i drugom na 1154.50.

Alternativni scenario:Ukoliko se cena popne iznad 1161.50 onda je moguć rast na 1165.50

Komentar:MACD je u zoni prekomerne prodajne kao i RSI. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.