JPMorgan zapošljava bivše osuđenike

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Okt.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JPMorgan zapošljava bivše osuđenike

CHICAGO – Američka investiciona banka JPMorgan pokrenula je u Chicagu, vjerovali ili ne, inicijativu za zapošljavanje osoba s kriminalnom prošlošću, u nastojanju da bivšim prijestupnicima pruži drugu šansu.

Najveća američka banka po obujmu depozita udružila se sa nekoliko neprofitnih čikaških organizacija kako bi obučavala i regrutirala kandidate koji vjerovatno ni u snu nisu pomišljali na posao u bankarstvu, smatrajući da zbog svog kriminalnog dosijea neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << raditi u financijskim institucijama, piše list Chicago Tribune.

Ova inicijativa, koja bi mogla da se proširi i na druge gradove, dio je nastojanja banke JPMorgan da se pozabavi visokom stopom nezaposlenosti među pojedincima s kriminalnim dosjeom.

Kompanije iz drugih sektora, kao na primjer u sektoru zdravstvene zaštite, također su otvorile vrata bivšim osuđenicima, među kojima je stopa nezaposlenosti 27 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.